”Ihan vaan pelkkä kankaanvaihto riittää, kiitos!” – ”Det är bara tyget som behövs bytas ut.”

Tätä kuulen verhoilijana usein. Asiakas on ostanut tai perinyt vanhan huonekalun joka halutaan sovittaa omaan kotiin, tai olohuoneen sohva on päivityksen tarpeessa.

Verhoilukangas on huonekalun näkyvi osa. Juuri sen takia sen oikean verhoilukankaan valinta voi tuottaa yllätävän paljon päänvaivaa ja harmaita hiuksia. Kun kangasta valitaan näin suurella työllä, kannattaa varmistaa että rakenteet kankaan alla ovat myös hyvässä kunnossa, näin kangas pysyy kauniina ja kestää pidempään.

Jos sovin asiakkaan kanssa pelkästä kankaanvaihdosta käymme aina läpi mitä kaikkea päällyskankaan alta voi löytyä ja silloin suurempi korjaus saattaa olla tarpeen. Usein tulee myös yllätyksenä kuinka suuri työ ”pelkkä” kankaanvaihto on. Sehän on kuitenkin huonekalun näkyvin osa ja vie siksi paljon aikaa. Mikäli huonekalua on aiemmin säilytetty kylmässä tai kosteassa tilassa, pehmusteet yleensä haisevat ja silloin ne on pakko vaihtaa koske niissä voi olla homeitiöitä. Joustimet ovat myös voineet ajan myötä pehmetä ja kosteudessa ruostua.

Pahimmassa tapauksessa mikäli tarvittavia korjauksia ei ole tehty, vähän ajan kuluttua kankaanvaihdon jälkeen istuin on lytistynyt entistä kovemmaksi ja epämukavammaksi tai joustimet uppoavat lähes lattianrajaan. Tässä tapauksessa huonekalu vaatisi perusteellisempaa korjausta ja on ikävää repiä huolella valittu lähes uusi kangas pois.

Kankaanvaihto toimii loistavasti niin vanhoissa kuin uusissakin huonekaluissa jota ovat laadukkaita ja perustukset ovat hyvässä kunnossa. Mikäli olette epävarmoja, voitte kysyä verhoilijaltanne neuvoa. Hän osaa varmasti arvioida kuinka paljon työtä huonekalunne vaatii jotta siitä saadaan uudenveroinen.

 

Tässä on kuvakooste yhdestä kissan raatelemasta nojatuolista joka sai uuden villakangas päällystyksen.


Nojatuoli saapuessaan kissan raatelemana verstaalle.

Fåtöljen då den annlände till verkstaden efter att katten vässt klorna mot den.


Näin paljon oli purettava ennenkuin kankaanvaihto onnistui! Istuimen pehmusteet olivat lytyssä eikä kuohkeutta enään ollut, joten päätin vaihtaa ne uusiin.

Såhär mycket var jag tvungen att ta bort före tyget gick att byta! Bestämde mig för att förnya sittsens ytstoppningar för att de var redan så tillplattade.

Näin paljon oli purettava että kankaanvaihto onnistui! Såhär mycket måste man ta bort före tyget gick att byta!


Ompelin myös istuimen reunaan yhden ylimääräisen rivin reunatukiompeleita jotta ne kovettaisivat pehmennyttä kanttia. Uutena pehmusteena käytin kookoskuitua ja harmaavanua. Istuimen kulmat piti myös täyttää.

Förstärkte den gamla sittsens kanter och lade på nytt kokosfiber och vadd. Sittsens hörn krävde också stoppning.


Tadaa, valmis nojatuoli ristiselkä- ja niskatyynyn kera!

Tadaa, den klara fåtöljen med kudde för både korsryggen och nacken.


Jag hör ofta som tapetserare att ”det är bara tyget som behövs bytas”. Kunden kan ha köpt eller ärft en gammal möbel som man vill att skall passa in i hemmet, eller vardagsrummets soffa behöver en uppfräshning.

Tyget är den synligaste delen av en stoppad möbel. Det kan därför orsaka gråa hår och långa funderingar innan man hittar det rätta tyget. Då det väljs ut med en sådan möda, lönar det sig att se till att grunderna under tyget också är i gott skick, då hålls tyget vackert längre och tål bättre slitage.

När frågan är om endast tygbyte så går vi alltid igenom med kunden vad som kan finnas under tyget. Ifall möbeln har tidigare förvarats i ett kallt och/eller fuktigt utrymme brukar stoppningarna lukta och då måste de bytas ut för att det kan finnas mögel i dem. Ofta har resorena också i fukt samlat rost och/eller mjuknat av ålder.

I värsta fall om man inte åtgärdar gammal stoppning som kräver utbyte, kan stolens sitts efter en stund sjunkit ennu närmare golvet och blivit ennu ojämnare och därmed obekvämare. I sånt fall kräver stolen en total renovering och då är det synd att ta bort det nästan nya tyget som är så noga utvalt.

Tygbyte fungerar utmärk både på gamla och nya möbler som är av god kvalitet och grunden är i gott skick. Om ni är osäkra så kan ni konsultera er tapetserare som säkert kan berätta hur mycket arbete er möbel kräver för att bli som ny igen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: