Ensimmäinen blogi postaus – Första blogg inlägget

20160613_102430Moikka!

Kiva että olet löytänyt kotisivuni ja blogini! Suunnitelma tämän blogin suhteen on päivittäminen tasaisin väliajoin, luultavasti 2-3 viikon välein. En aio kirjoitella vain verstaan kuulumisia, vaan myös yleisesti verhoiluun ja yrittämiseen liittyvistä seikoista. Kaikki kirjoitukset ja sosialisen median postaukset pyrin pitämään kaksikielisinä (suomeksi ja ruotsiksi).

Ajattelin tässä heti alkuun esitellä itseni.

Olen siis Ida. Olen verhoilija yrityksessä Verhoiluliike Eklund Oy ja sen myötä työskentelen verhoilijana toisessa sukupolvessa. Äitini on verhoilijamestari (ensimmäinen naispuolinen verhoilijamestari Suomessa!) ja isäni on huonekalu entisöintimestari. Suvussani on ollut myös muita käsityöläisiä kuten seppä, suutari ja vaatturi. Ehkä tällaisen perimän myötä ei ole niin outoa, että olen aina sisimmässäni tiennyt haluavani käsityöläisyrittäjäksi, vaikka verhoilijan ammatti ei todellakaan ole ollut ykkösenä listallani. Kun kuitenkin hain verhoilijan perus koulutukseen tunsin alan heti omakseni ja sillä tiellä ollaan.


Hejssan!

Roligt att du har hittat till min hemsida och blogg! Planen är att uppdatera bloggen med jämna mellanrum, antagligen med 2-3 veckors mellanrum. Tanken är att inte bara skriva om vardagen i verkstaden, utan också allmänt om möbeltapetsering och om att vara företagare. Jag strävar till att alla blogginlägg och uppdateringar på social media skall vara tvåspråkiga (finska och svenska).

Introducerar mig själv genast till en början.

Jag är alltså Ida. Det är jag som är tapetseraren i Möbeltapetserare Eklund Ab och med det är jag möbeltapetserare i andra generation. Min mamma är tapetserarmästare (den första kvinliga tapetserarmästaren i Finland!) och min pappa är möbelrestaurerings mästare. I släkten finns också andra hantverkare såsom smed, skomakare och skräddare. Med en sådan bakgrund är det kanske inte så konstigt att jag alltid vetat att jag vill bli hantverks företagare, dock har inte möbeltapetsering alltid toppat min lista. När jag ändå sökte mig till grundutbildningen för möbeltapetsering kändes det genast rätt och på den vägen är jag fortfarande.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: